Syndicus/lift

4 antwoorden [Laatste bericht]
Mikechuchie
Offline
In ons gebouw was verleden jaar onze lift buiten werking voor een 3 tal maanden door technisch probleem wat het toenmalige onderhouds bedrijf niet kon oplossen, ik heb een kennis die al 40 jaar in de lift onderhoud werkt er naar laten kijken en was na een uur opgelost. Doch het ligtgordijn in de kooi werkt niet correct en moet vervangen worden, onze syndicus en eigenaars weten dit al van in Januari dit jaar. Nu  September is onze lift afgezet door de FOD voor dit probleem wat nog steeds niet is opgelost en zal vermoedelijk weer enkele maanden gaan duren.
Kunnen huurders of bewoners hier een schade vergoeding voor krijgen of wat kunnen ze doen?
nescio1
Offline
B.W. Art. 1382
Quimmo
Offline
Wat is de schade?

Het lijkt me wel niet gemakkelijk hier een echte schade aan te tonen en er een bedrag op te plakken. Tenzij iemand fysiek niet de trap kan nemen en dus zijn kavel niet kan bewonen.

Misschien een idee om zowel een verandering van syndicus als van onderhoudsfirma van de lift te overwegen als punt op de volgende vergadering.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Jean_Pierre
Offline
kosten niet bruikbare lift
De kosten welke gamaakt zijn voor 
​- Noodtelefoonlift
- onderhoudscontrakt 
kun je deze terug vorderen ?
Quimmo
Offline
@Jean Pierre

Dit zijn wel kosten die zinloos waren, maar geen extra kosten die ontstaan zijn door de problemen. Ik ben niet zo zeker dat je die dan als schade kunt inbrengen.

Ik zou wel mijn bedenkingen hebben bij het verder betalen van een onderhoudscontract als de onderhoudsfirma de zaken toch niet kan oplossen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom