Aanbestedingen waarbij mededinging vereist is

3 antwoorden [Laatste bericht]
Lieve en Marc
Offline
De wet van 2010 voorziet dat bij aanbestedingen waarbij mededinging vereist is er een dossier dient opgemaakt.
​Wij hebben dit nog eens extra in het contract met de Syndicus gezet en destijds het bedrag bepaald op 1.750,00 EUR, zijnde 10% van de jaarlijkse begroting van onze VME.
​Toen ik deze eis voor een belangrijke aanbesteding op tafel legde heeft de Syndicus en de RvME dit op de agenda van de AV gezet en het bedrag op 50.000,00 EUR gezet zogezegd omdat dit allemaal maar geld kost en dat allemaal niet nodig is (en iedereen die iets hoort over " geld kosten " trapt daar in en keurt dat goed).
​Wij gaan de komende jaren vernieuwingswerken uitvoeren aan ons gebouw, in delen zodat er een evenwicht blijft tussen de stand van de spaarrekening en de geplande investeringen.
​Geen enkele van deze investeringen is hoger dan +/- 20.000,00 EUR.
Wat een dossier inhoudt kunt U bv. lezen op WIKIPEDIA. Een dossier garandeert een betere prijs/ kwaliteit verhouding en vermijdt het gesjoemel, gefoeter van aannemers die voor veel geld wat komen binnen smijten en waarop niemand controle of weerwerk heeft als de kwaliteit te wensen overlaat. De AV heeft hierin dan geen enkele inspraak meer.
​Zo zie je maar: de wetgeving is er, doch ze kan (nogmaals) gemakkelijk omzeild worden met wat mooipraterij waarin de mensen de gevolgen niet van zien.
​Dit bij de Vrederechter gaan aanvechten?
​Graag wat tips.
​Ik vraag me af of het nog wel zin heeft dat een eigenaar zich nog inzet voor een goed beheer van een VME en haar eigendommen als je te doen hebt met mensen die maar één ding vragen: laat ons gerust, zie dat de vuilbakken op tijd buiten staan en zeg maar hoeveel we ieder kwartaal moeten betalen en er een RvME is die gewoon haar werk niet doet.
​De wetgever vraagt wel dat er meer " mondige " eigenaars zouden zijn, doch in welke VME vindt men die? Daarom nogmaals: met " armleunstoelwetgeving " zijn we niets.
 
Lieve en Marc
Lieve en Marc
Offline
p
p
Lieve en Marc
nescio1
Offline
Mundus vult decipi, ergo decipiatur.

”……….laat ons gerust, zie ……….”
 
 Quos deus perdere vult, prius deméntat.
 
 
Quimmo
Offline
Is gestemd?

50.000€ is wel extreem hoog. Dus dit is gestemd geraakt als bedrag voor mededinging door de AV? Dan lijikt het me moeilijk hier iets aan te doen, tenzij de stemming niet correct verlopen is. Stond het op voorhand duidelijk op de agenda?

Uiteindelijk kan je je enkel tegen dergelijke stommiteiten verdedigen als je je op voorhand goed voorbereidt en de andere mede-eigenaars informeert en betrekt. Dat was ook de reden waarom we destijds deze website gestart zijn, zodat elke VME dat in een private zone op de site kon doen en de violen gelijkstemmen voor de vergadering. Onze ervaring is echter ook dat de meeste eigenaars zelfs daarvoor te lui of onverschillig zijn maar op de AV zelf maar al te graag een klaagzang aanheffen (als ze al opdagen). Daarom bieden we de mogelijkheid nog wel aan maar pushen we ze niet meer. Je kan een paard wel naar het water leiden...

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom