AV

4 antwoorden [Laatste bericht]
Elisa
Offline

mijn vraag is of er nu een AV kan plaats vinden. Wij hadden normaal in maart moeten samen komen. De rekening is nog niet goed gekeurd. Wij hebben ons App verkocht. Moeten wij die rekening betalen zonder AV bijeenkomst? 

Elisa 

SCORPIOEN
Offline
AV

Volgens de laatste besluiten moeten de uitgestelde Algemene Vergaderingen gehouden worden binnen de 5 maanden volgend op 1  juli 2020.

Als u de rekening hebt ontvangen, betekent het dat de boekhouding is afgesloten Je kunt dus inzage vragen van die boekhouding.

Ook een Inventarisrekening moet beschikbaar zijn, die aangeeft het vermogen van de VME op moment van afsluiting d.w.z. ACTIVA enPASSIVA

Voor het eerst sedert 1.1.2019 zou er op het PASSIVA het opgevraagde RESERVEKAPITAAL  moeten staan en op het ACTIVA de daarvoor ontvangen betalingen op de voor het reservekapitaal bestemde  bankrekening.

Een  strikt bepaald aantal " overlopende rekeningen " zijn toegelaten,  nogal dikwijls worden meer " overlopende rekeningen " gebruikt voor bedragen die niets met het vermogen van de VME te zien hebben.

In principe moet u die rekening niet betalen als die niet is goedgekeurd, maar kunt u voor uzelf en de nieuwe mede-eigenaars een idee hebben van de te splitsen kosten.


mvg

SCORPIOEN
Offline
AV

was dubbel gebruik, sorry
 


mvg

nescio1
Offline
eerst oompje, dan oompjes kinderen
Astrid Clabots
Offline
betaling afrekening - COVID 19 - appartement verkocht
Beste

Betaalt u alvast onder voorbehoud, zodat de goede werking van de VME niet wordt onderbroken.
In geval van verkoop gelden immers bijzondere regels in verband met ventilatie van kosten tussen koper en verkoper.

Astrid CLABOTS
CLABOTS