betaalbare syndicus

9 antwoorden [Laatste bericht]
Marianne J.
Offline

Hallo
Wij zijn op zoek naar een betaalbare goede syndicus in het antwerpse. De meeste syndicussen vragen z'on enorm bedrag dat we uitkomen op 70 a 80 eur/appartement/maand ! We hebben maar 3 appartementjes. We doen het al 8 jaar zelf maar er is een kink in de kabel gekomen waardoor we een externe willen aantrekken.
Graag hadden wij hieromtrent info van jullie gekregen.
Alvast bedankt
 

MJ

ronald de wilde
Offline
relativiteit
Even rekenen met de natte vinger:
gerekend aan 80 euro per maand x 3 app x 12 maanden = 2880,00 euro per jaar.
2880,00 euro/jaar : 50,00 euro/u (mag naar mijn gevoel gevraagd worden door een ernstig syndicus) = 57,60 u : 12 maanden = 4,8 u/per maand of zowat 1u/week te besteden aan de VME door de syndicus.
Dus eens na te kijken of dat 1 uurtje dient ingevuld of zal ingevuld worden.
't Zou juist die kink-in-de-kabel kunnen zijn die al veel van die uren zouden kunnen opslorpen, of syndici (de ernstige dan toch) doen afhaken om het voor (veel) minder te doen. En ik denk dat ik weet waarover ik het heb, die opslokkers van uren. Als het dan ook al niet meer lonend kan/mag zijn ....

Ron
Quimmo
Offline
Kleine VME

Dat is altijd een probleem met kleine VME's, aan een standaard prijs per appartement is dat niet rendabel voor een syndicus. Een syndicus vertelde me ooit dat, om het beheer van een gebouw conform de wetgeving te doen, ongeveer het bedrag nodig is wat Ronald De Wilde aanhaalt. En ik denk dat dat inderdaad realistisch is.

Om die reden is het als kleine VME sowieso al moeilijk een syndicus te vinden die dit werk wil doen. Indien er geen mede-eigenaar bereid is die rol op te nemen zal het moeilijk (lees duur) blijven, vrees ik.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom

Marianne J.
Offline
betaalbare syndic

bedankt voor jullie reactie. Ik vrees het ook maar eigenlijk hebben ze met een klein gebouw minder werk. We zijn onttrokken van de appartementwetgeving en we hebben geen dubbele boekhouding. Het is dus enkel controle dat iedereen betaald en juist betaald, een jaarlijkse vergadering en de afrekeningen maken.
De reden waarom we zouden overstappen is omdat er met de nieuwe eigenaars problemen zijn en dat een extern bureau de wetgeving echt kan doordrukken .

MJ

ronald de wilde
Offline
doordrukken van
U bent niét onttrokken aan de appartementswetgeving, en het voeren van een dubbele of enkelvoudige boekhouding maakt in wezen niet het tijdsverschil.
Ook geen tijdsverschil bij het maken van h2o-afrekeningen, indien goede werktabellen worden gebruikt; enkel de opname van de watermeterstanden zal wat verschil maken.

't Zal de eventuele dwarsliggerij binnen de VME zijn die met de te presteren uren zal gaan lopen, en daar zal een ernstige syndicus wel degelijk rekening houden. Mocht dat worden verdoezeld bij aanvang, komt dat zeker later wel op de oppervlakte om dan te zien dat een contract terug wordt verbroken.
In ieders belang, eens ernstig met alle ME's aan tafel gaan zitten, om er een win-win-situatie van te maken, om aldus minder geld uit élkeens buidel te zien verdwijnen.

Succes,
Ron
koendb
Offline
Ik heb zeer recent een
Ik heb zeer recent een offerte gevraagd voor een nieuwe blok van 9 apt. en daar vroegen ze 200 euro per maand voor heel de blok. Of dat nu 3 of 9 appartementen zijn zal niet veel verschil maken. Het werk is bijna hetzelfde. Dus bovenstaande schatting van 2880 is in dezelfde orde van grootte.
Marianne J.
Offline
betaalbare syndicus
Goede morgen Koen
Bedankt Koen voor je antwoord. Het verschil in werk zal niet zo groot zijn maar jullie moeten 200.00 eur verdelen met 9 appartement en wij met 3 appartementen . Dat is wel een serieus verschil per maand (3 x zo veel)
groetjes

MJ

SCORPIOEN
Offline
betaalbare syndicus
marianne,

als die nieuwe syndicus die kink in de kabel zal moeten uitklaren, zal hij direct zijn geld waard zijn.

mvg

 mvg

Marianne J.
Offline
reactie
Inderdaad SCORPIOEN

Ik ben het helemaal met je eens en wij hebben het er voor over.
Bedankt voor je reactie
 

MJ

koendb
Offline
Uiteraard is het voor jullie
Uiteraard is het voor jullie met 3 appartementen veel duurder dan voor ons met 9 appartementen, maar de syndicus bekijkt het natuurlijk vanuit zijn standpunt. Het werk dat hij heeft (boekhouding, AV samenroepen, verslag maken, rekeningen betalen, bijdragen innen...) is quasi identiek voor 3 als voor 9 appartementen, dus wil hij daar uiteraard een quasi indentieke vergoeding voor. En dat zal ongeveer 200 euro per maand voor heel de blok zijn. Gedeeld door 3 is dat 65 euro per appartement per maand, gedeeld door 9 is dat 22 euro per maand per apartementen.