discussie tussen mede eigenaars - kakkerlakken verdelging

4 antwoorden [Laatste bericht]
KimH
Offline

September vorig jaar gecontacteerd geweest door syndicus over kakkerlakken in mijn appartement (wordt verhuurd). Onmiddelllijk hebben huurder en ikzelf de nodige stappen gezet door een verdelgingsfirma aan te stellen. Blijkbaar zaten de kakkerlakken echter niet alleen in mijn appartement maar ook in het gebouw. Op een bepaald moment heb ik telefoon gekregen van concierge dat er een verdelgingsfirma ging aangesteld worden om het hele gebouw aan te pakken en dat ook mijn appartement deze sessie moest doorgaan. Huurder heeft appartement inderdaad op dat moment opnieuw opengesteld om de verdelging te laten doorgaan.
Nu 4 maanden na de feiten ontvangen we de jaarlijkse afrekening en staat de factuur van de verdelging van het gebouw volledig ten mijne laste. Kan dit zomaar?

- ik ben niet op de hoogte gebracht dat de verdelging ging gebeuren (toch niet officieel)
- ik heb nooit een informatie ontvangen dat de kosten aan mij zouden doorbelast worden
- ik heb geen mogelijkheid gehad om eventueel zelf een firma in te stellen
- (nog) geen bewijs gezien dat de kakkerlakken 100% zeker in mijn appartement ontstaan zijn

Dank voor jullie mening in deze

lebragard
Offline
afrekening boekouding

Nu 4 maanden na de feiten ontvangen we de jaarlijkse afrekening en staat de factuur van de verdelging van het gebouw volledig ten mijne laste.

Is deze afrekening besproken op de algemene vergadering ?
Hebt u uw opmerkingen kenbaar gemaakt ?
Hebt u tegengestemd ?

verder wat info :

Aangezien het hier gaat over een flatgebouw, met privatieve en gemeenschappelijke delen, eigenaars en bewoners is het wel degelijk de taak van de syndicus in te grijpen (bij een infestatie over het gehele gebouw en navenant risico voor gezondheid lijkt het me zelfs dat hij kan ingrijpen onder de vorm van dringende bewarende maatregelen...). Dat dit geen goedkope ingreep is, is een geheel ander verhaal. Indien de bron van de diertjes kan gevonden worden kan men trachten de kosten te verhalen.
en
kakkerlakbestrijding :

www.test-aankoop.be/forum/Topic/542494
 

KimH
Offline
afrekening boekhouding

beste,dank voor uw antwoord...

Is deze afrekening besproken op de algemene vergadering ? nee, geen uitnodiging ontvangen of verslag van AV gezien

Hebt u uw opmerkingen kenbaar gemaakt ? niet mogelijk gemaakt aangezien ik niet op de hoogte gebracht ben. syndicus melde me deze ochtend dat ik nu een opmerking kan indienen en het op de agenda kan zetten, maar vind dat eigenlijk de omgekeerde wereld. De kosten worden eerst ten mijne laste gezet en dan moet ik dit punt op de agenda zetten om tegen te kunnen stemmen, lijkt me vreemd, niet?

Hebt u tegengestemd ? nog geen stemming meegemaakt

dank voor de verdere info, ik bekijk het. Kakkerlakkenbestrijdingsfirma gaat op papier zetten dat er geen oorsprong kan bewezen worden...
Astrid Clabots
Offline
kakkerlakken - oorzaak - kost - VME


Geachte

Ik stel inderdaad voor dat u al eens klaarheid krijgt in de oorzaak van de aanwezigheid van de diertjes.

Misschien dat u onder dat mom op dit ogenblik best even formeel voorbehoud maakt (mail of aangetekend schrijven) voor het feit dat deze kosten thans integraal ten uwen laste zijn gelegd.

Vriendelijke groeten
Astrid CLABOTS
CLABOTS Advocaten

Quimmo
Offline
Zoals het artikel van Test

Zoals het artikel van Test Aankoop stelt "indien de bron gevonden wordt kan met proberen de kosten te verhalen".

Indien men niet eerst die vaststelling gedaan heeft en de firma zelfs bereid is te verklaren dat uw appartement niet de bron is, dan zie ik niet hoe men dit aan u zou kunnen doorrekenen. Zeker aangetekend laten weten dat er niet vastgesteld is dat uw appartement de bron is (tenzij de syndicus het tegendeel kan bewijzen) en dat u zelfs een verklaring hierover kan voorleggen en dat u dus niet akkoord gaat met deze aanrekening.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom