Doorvoeren van niet-dringende werken die niet werden besproken op de Algemene Vergadering

4 antwoorden [Laatste bericht]
SofieV82
Offline

Hallo, ik heb jullie advies nodig. 

Ik woon in een kleine blok, 8 appartement. Er is geen RME vastgesteld.

Een bewoner van onze blok belt regelmatig op haar eentje naar de syndicus met de vraag bepaalde 'werken' uit te voeren. De rest van de blok heeft hier geen weet van, de syndicus voert door en wij krijgen allemaal de rekening. Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om dringende zaken, moest vb een leiding gebarsten zijn en het gebouw onderlopen is dit natuurlijk een andere zaak. 

Mijn vraag: kan dit zomaar? Moet dit niet op een Algemene Vergadering worden beslist? 

Daarnaast hebben wij, net zoals iedereen, nog steeds geen Algemene Vergadering gehad omwille van corona. Wij betalen een maandelijks voorschot op de kosten en volgens de laatste afrekening moet ik 200 euro terugkrijgen. Omdat er geen AV is geweest zegt de syndicus dat ze het boekjaar niet formeel kunnen afsluiten en kunnen ze ons geld ook niet terugbetalen. Echter bljiven ze wel nieuwe voorschotten innen. Klopt het wat ze zeggen?

Alvast bedankt voor jullie advies. 
SIEBE
Offline
AV
In een kleine VME kan het zijn dat de syndicus een vertrouwenspersoon in de VME heeft om bepaalde problemen ofeuvels mee te delen. 
Het gaat er natuiurlijk om wat voor werken het zijn, bv. het vervangen van lampen en dergelijke is geen probleem. Andere niet dringende werken moeten voorgelegd worden aan de AV. Het is aan de andere eigenaars om hier tegen op te treden bij de syndicus.

Uw laatste blok/paragraaf : zo lang er geen AV is geweest en de boekhouding is goed gekeurd en kwijting gegeven aan de syndicus is het niet verplicht de tegoeden uit te betalen. Terugbetaling te veel betaalde bijdragen in de kosten kan slechtsna kwijting voor de boekhouding. Dus even geduld oefenen. De provisies blijven gewoon doorlopen.
Daar zit de syndicus correct. Corona is nu eens niemands schuld, een virus kan men niet dagvaarden.

Toch eens contact opnemen met syndicus en de betrokken eigenaar om samen ( per mail, briefwisseling ... ) en de andere eigenaars een normale beslissing hier omtrent te nemen.
Communicatie ?

https://www.notaris.be/tag/mede-eigendom

https://www.notaris.be/nieuws-pers/detail/nieuwe-praktische-gids-voor-to...
ELWE
Offline
Geen AV omwille van Covid 19 ?....

https://www.biv.be/veelgestelde-vragen/coronavirus-beheer/ik-ben-syndicus-wat-met-algemene-vergaderingen-nu-lockdownperiode-voorbij-wettelijk-uitstel


<<Daarnaast hebben wij, net zoals iedereen, nog steeds geen Algemene Vergadering gehad omwille van corona >>

In onze residentie (>30 appartementen) werd reeds vorige week een AV gehouden 
Het kan mijn inziens niet "moeilijk" zijn om voor 8 ME een AV te organiseren, mits de geldende Covid 19 maatregelen gerespecteerd worden (mondmasker, voldoende afstand 1.5m tussen de ME, )
Voor onze AV werden uitsluitend de stemgerechtigde ME uitgenodigd.
Samen met 2 of meerdere ME de syndicus verzoeken een AV in te richten....
 

 

nescio1
Offline
opinie gevraagd

Wat is het standpunt van uw CvR terzake?
 
SofieV82
Offline
Geen OV omwille van Covid 19?
Bedankt ELWE, ik ben het helemaal met je eens. Wij zijn met 8 personen dus het lijkt me ook raar om dit te moeten blijven uitstellen. Ik dacht dat het volgens wet nog steeds niet mocht?