Jaarrekening - moet de VME alle uitgaven betalen die de syndicus maakt?

2 antwoorden [Laatste bericht]
Lieve-Reken
Offline
Als eigenaar / rekencommissaris ben ik niet zo blij met bepaalde uitgaven op de jaarrekening. 
1. De sydicus laat de VME 240 Euro betalen voor naamplaatjes die hij eigenlijk niet had moeten bestellen en die nooit gebruikt zijn. Moeten we dit als VME betalen of kunnen we die uitgave betwisten. Wie betaalt dan de rekening?
2. De syndicus laat een herstelling van waterschade uitvoeren zonder de verzekeringsmaatschappij hierover te contacteren (blokpolis). DE VME moet de hele rekening betalen en waarschijnlijk was de schadeveroorzaker een privatief. Staan we ook hier als VME machteloos en moeten we gewoon betalen?
Astrid Clabots
Offline
controle rekeningen

Geachte

De syndicus voert het technisch van financieel beheer van het gebouw.
Ik vrees dat hij in de verschillende hypothesen beleidsbeslissingen heeft genomen, waarvoor hij ook een zekere marge heeft .. Anders is zijn taak niet uitvoerbaar...

Grote uitgaven kunt u ondervangen door voor vanaf een bepaald bedrag te melden dat er voorafgaande toestemming nodig is van alle of enkele mede - eigenaren.

Voor deze kleinere bedragen is het sop de kolen niet waard maar begrijp ik de frustratie achteraf.. Indien u vaak dergelijke zaken ervaart, kan er natuurlijk gemeld worden dat er wat schort aan het beheer als goed huisvader...

Astrid CLABOTS
CLABOTS 
nescio1
Offline
m.a.w.:
verander van syndicus.