Ondertekenen verslag

3 antwoorden [Laatste bericht]
syndicimmo
Offline
Kan het dat een mede eigenaar, die wel aanwezig was op de vergadering, vraagt eerst het verslag rustig te willen doornemen na de vergadering alvorens te ondertekenen maar daar achteraf wel toe bereid is.
 

Syndicimmo

Astrid CLABOTS oud
Offline
ondertekening notulen VME

Geachte

waarom zou dat niet mogen...
men moet toch niet zomaar alles klakkeloos ondertekenen  ?
Dit nazicht mag wel binnen de perken binnen het redelijke blijven.

Astrid CLABOTS
VILLA JURIS Advocaten

___________________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Astrid CLABOTS is advocate (www.clabotsadvocaten.be) met specialisatie in mede-eigendom

SCORPIOEN
Offline
ondertekenen verslag

​De firma " syndicus " is secretaris van de AV ( waaraan hij op vraag van de vooritter van de AV vrij actief deelneemt).

​Zijn bediende heeft een vooraf opgesteld " verslag van de vergadering ", die weliswaar geen rekening houdt met de eventuele tussenkomsten van de aanwezige mede-eigenaars, zelfs niet als het punt waarover gestemd zou worden wordt afgevoerd, dan nog " schrijft " hij in zijn verslag zijn originele tekst, uiteraard zonder uitlag van de stemming !

​De " notulen " zelf worden zelfs niet meer voorgelezen, zelf was ik akkoord met de notulen, maar niet met het verslag, maar wijzigingen aan het verslag waren niet toegelaten, gezien enkel de notulen tellen.

​IK krijg alle soort verwijten naar mijn hoofd, o.a. obstructie, enz

​Mag ik aanwezig blijven en NIET tekenen voor akkoord, of mag ik een volgende keer vragen dat hij slechts de notulen afdrukt en laat tekenen, en het verslag uitteraard  bij het archief van de  vergadering steken.

oef

 mvg

Quimmo
Offline
@SCORPIOEN

U mag altijd tot het laatste blijven en de notulen mee onderteken of er commentaar op geven.

Het probleem is wanneer men dit niet doet, gewoon alles meepakt en thuis uittikt. Of u op een andere manier probeert te negeren, dan is het achteraf woord tegen woord. Indien het om kleinigheden gaat dan zou ik me daar niet te druk om maken. Indien er echter zaken gestemd worden die echt in uw nadeel zijn, dan zou ik achteraf aangetekend bezwaar aantekenen. En de vergadering opnemen zodat u bewijs heeft. Daar hoeft u niet direct mee te zwaaien maar het kan nuttig zijn indien het ooit zover komt dat er naar de rechtbank gegaan moet worden. Dan volstaat het misschien al ermee te dreigen om de zaak om te buigen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom