Reservekaitaal

2 antwoorden [Laatste bericht]
rolson
Offline
Kan een reservekapitaal opgericht worden enkel voor de kosten van de liften in een gebouw?
SCORPIOEN
Offline
reservekapitaal
 

Niet voor de periodieke kosten eigen aan liften, zoals electriciteit, controlebeurten , enz

​Wel voor aanpassingswerken of vernieuwing van liften, en  er kan beslist worden dat dit reservekapitaal enkel voor de liften mag gebruikt worden en niet voor andere grote werken zoals dakisioatie(actueel).

​Bij eventueel verkoop van een kavel blijft dat bedrag in de VME, ook als het kapitaal nog niet werd aangesproken. Reservekapitaal moet bovendien op een aparte bankrekening staan, wel op naam van de VME !

​Het is wel een Algemene Vergadering van de Mede-Eigenaars die moet beslissen als  bijzondere werken met dit kapitaal mogen betaald worden, dus niet de syndicus zelf noch eventueel de Commissaris van de Rekeningen of Raad van Mede-Eigendom, integendeel, deze twee organen moeten toezien dat de syndicus zich niet in de plaats stelt van een Algemene Vergadering.

 

 mvg

Astrid CLABOTS oud
Offline
reservekapitaal - VME

Geachte

zie art. 277-11 § 5 B.W. : Onder " reservekapitaal " wordt verstaan de som van de periodiek ingebrachte bedragen die zijn bestemd voor het dekken van niet-periodieke uitgaven, zoals de uitgaven voor de vernieuwing van het verwarmingssysteem, de herstelling of de vernieuwing van een lift, of het leggen van een nieuwe dakbedekking.

Vriendelijke groeten
Astrid CLABOTS
Advocaat

___________________________________________________
- Antwoord van een Quimmo.be partner
Astrid CLABOTS is advocate (www.clabotsadvocaten.be) met specialisatie in mede-eigendom