syndicus beweert in brief aan notaris dat er geen dringende kosten meer zullen moeten aangerekend worden na eigendomsoverdracht

3 antwoorden [Laatste bericht]
gdl
Offline
De syndicus wist dat in de algemene vergaderingen van de voorbije 3 jaar, sprake was van terras/gevelrenovatie wegens betonrot.
Der werden mogelijkheden besproken en offertes aangevraagd.Deze werden toen nog niet goedgekeurd gezien men nog andere offertes wou bij aanvragen.
De syndicus beantwoord ivm aankoop wonig de notaris per brief :
‚Äč
"ER ZIJN GEEN DRINGENDE WERKZAAMHEDEN WAARVAN DE SYNDICUS, NOG, NA DE VERMOEDELIJKE DATUM VAN EIGENDOMSOVERDRACHT, OM BETALING MOET VRAGEN"

De VME heeft ondertussen beslist en een aannemer aangesteld en nu zitten we met een kost voor ons aandeel van 15.000€ waar we niet van op de hoogte waren.

KUNNEN WIJ DE SYNDICUS HIER VOOR VERANTWOORDELIJK STELLEN?

PS: wij kregen ook van de notaris nooit de notulen van de 3 laatse AV's en hij beweerde dat er geen komende kosten waren.
We hebben dit gesprek opgenomen maar blijkt dat we dit op de rechtbank niet zouden mogen gebruiken?
nescio1
Offline
verwijderd

verwijderd
Astrid Clabots
Offline
informatie bij verkoop appartement


Geachte

U heeft recht op de informatiestukken zoals de wet ze voorziet.
Naderhand melden dat u de stukken niet voorgelegd kreeg, geldt voor eigen risico van de koper.
Indien u van mening bent dat u bepaalde informatie bewust is verzwegen bij de aankoop, staan er rechtsmiddelen ter beschikking om de koop aan te vechten (ontbinding, zelfs nietiverklaring, ...) (dwaling, ...)

Astrid CLABOTS
CLABOTS advocaten

Quimmo
Offline
Niet gemakkelijk

Vervelende situatie voor u. Strikt genomen heeft de syndicus natuurlijk gelijk, er waren nog geen werken beslist (= gestemd) op het moment van de aankoop. Tenzij men wel al gestemd had voor de uitvoering maar enkel de toewijzing aan de aannemer nog open stond.

In de verslagen van de AV had u misschien wel wat meer informatie kunnen vinden over de lopende problematiek, maar zoals Mtr Clabots opmerkt is het aan de koper om te beslissen al dan niet tot aankoop over te gaan op het moment dat er informatie ontbreekt.

15.000€ is wel een pak geld voor een gevelrenovatie, ik kan me voorstellen dat men nog bijkomende offertes wilde opvragen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom