Taakomchrijving commissaris v d rekeningen

2 antwoorden [Laatste bericht]
mamu
Offline
Dient de taak van de commissaris van de rekeningen omschreven te worden in het Reglement van de eigendom of statuten? Zo ja en indien dit niet gebeurd is, wat blijft er dan nog over van de verantwoordelijkheid van de commissaris van de rekeningen? PS. In de statuten van onze mede-eigendom is hier nooit melding van gemaakt (oprichting 2007)
Met dank voor het antwoord.

Mamu

vrijwsyndicus
Offline
reeds uitgebreid behandeld in kaderartikel quimmo

http://www.quimmo.be/nl/blog/commissaris-rekeningen-voorbeeld-taakbeschrijving-0027
 
B.W. Art. 577-8/2
is voldoende duidelijk. Zijn taakomschrijving hoort opgenomen te zijn in het reglement van mede-eigendom. Opgelet : naamverandering na 01-01-2019.
 
Uw VME had dit in orde moeten brengen bij de verplichte coördinatie volgens de wet appartementsmede-eigendom 2010.

 
Het feit dat dit niet gebeurd zou zijn sluit niet dat door het aanduiden in de AV van een CvR (en het aanvaarden van dit mandaat door de aangeduide persoon) een bepaalde stilzwijgende contractuele band en verplichting gecreëerd wordt.
 
U krijgt een herkansing :
 
http://www.ejustice.just.fgov.be/mopdf/2018/07/02_1.pdf
 
blz. 53510 Art. 170
 
blz. 53511 Art.172 c) 
geeft de syndicus (bespreek vooraf en controleer) de mogelijkheid tot aanpassing zonder de moeilijke weg van de authentieke akte (notaris).
 
 Ook:
http://www.kantoorvanwynsberghe.be/VSR.pdf
 
 
 
Astrid Clabots
Offline
Commissaris van de Rekeningen - taak


Geachte

Vanaf 01.01.2019 hoort de taakomschrijving van de Commissaris van de Rekeningen thuis in het onderhands op te stellen én te wijzigen Reglement van Interne Orde.

Bezorg de Commissaris tools om actie te ondernemen wanneer hij onregelmatigheden ontdekt. Voorzie eventueel een vergadermoment met de RvME ter voorbereiding van de AV. (ter voorbereiding, niet om op voorhand beslissingen te nemen en petit comité).

Astrid CLABOTS
CLABOTS Advocaten en Bemiddelaars