Vergaderperiode: afwijking?

3 antwoorden [Laatste bericht]
Marik
Offline
Onze VME (met niet-professionele syndicus) telt 4 eigenaars, waarvan 3 van hoge, respectievelijk zeer hoge leeftijd. Telkens opnieuw valt het moeilijk om binnen de vooropgestelde periode van 15 dagen te vergaderen. Meest voorkomende oorzaken: gezondheidstoestand en weersomstandigheden.

In de praktijk heeft niemand bezwaar tegen een meer geschikte datum buiten die periode, wel integendeel. En telkens wordt er toch op voorhand aan iedereen gevraagd of een voorgestelde datum past. Tot nu toe is ook iedereeen dan aanwezig.

Hoe kan dit telkens weerkerende probleem best worden opgevangen? Is er, in de boven beschreven omstandigheden, eigenlijk een bezwaar tegen een alternatieve datum?
SIEBE
Offline
A.V.
De A.V. bij een eigenaar in de appartementen blok laten doorgaan. Het zou moeten lukken dat ze allen 15 dagen tegelijk ziek zijn. De zieke kan toch een volmacht geven aan een ander. Kan toch geen groot probleem zijn.
Astrid Clabots
Offline
Datum AV
Geachte


De appartementswet heeft een dwingend karakter.
De statuten hebben een bindend karakter.

Desalniettemin, onder het mom van praktisch wezen, kan een datum verlaat worden op voorwaarde dat iedereen akkoord is én dat niemand daarmee in zijn of haar belangen geschaad wordt. Bovendien zou ik er mij altijd voor behoeden dat dergelijke casus een precedentzaak wordt en dat orde en structuur verloren gaan.

Indien dit gebeurt, laat het dan een uitzondering zijn...

Astrid CLABOTS
CLABOTS 

 

 

Marik
Offline
15-daagse periode
@ Siebe: de eigenaars wonen niet in het gebouw, en ook niet bij de deur, ik had het moeten vermelden

@ Clabots: hartelijk dank voor de goede raad!