Vervanging tuinmuur zonder algemene vergadering

2 antwoorden [Laatste bericht]
bermudatje
Offline
Beste, een eigenaar wil de gemeenschappelijke tuinmuur vervangen en wil dit zo vlug mogelijk doen zonder te wachten op de algemene vergadering in september. Hij vind dat de syndicus via mail aan iedereen de goedkeuring moet vragen. Er is ook nog geen offerte opgemaakt omdat hij dit wil vervangen met de hulp van vrienden, wel tegen kostprijs vermoedelijk. Kan hij zelf ook zorgen voor een meerderheid via mail waarop dit dan niet via een algemene vergadering moet passeren? Hartelijk dank.
 
lebragard
Offline
AV beslist

Op eigen houtje zomaar werken doen aan de gemene delen is "not done" en verboden , het is eigendom van de gemeenschap en deze (de AV) zal beslissen het wat en hoe en diens meer.

wat kan u doen :
- agendapunt indienen voor de eerstkomende vergadering : tuinmuur ..............
- kan "het" echt niet wachten !! kan er een bijzondere AV gevraagd worden = 20% van de aandelen vereist
- schriftelijke stemming , brief , mail = elke mede-eigenaar moet de toestemming en zn akkoord geven om de tuinmuur te vervangen (in realiteit praktisch niet haalbaar...)


Respecteer de eigendomsmaterie en de rechtmatige belangen van uw mede-eigenaars.

Astrid Clabots
Offline
tuinmuuur - werken - VME
Geachte

- Wat bedoelt men met de notie gemeenschappelijke tuinmuur ? Is deze gemeenschappelijk binnen de VME en / of ten aanzien van een gebuur ?
- Werken aan de gemene delen, mogen worden uitgevoerd mits meerderheid van 3/4 van de stemmen.
- uitzondering : schriftelijke stemming die unanimiteit oplevert.

Het strekt tot aanbeveling - voor de goede vrede en uit respect voor het gegeven dat iedereen een stukje eigenaar is van deze muur (?) - om dit netjes en transparant via een stemming op de AV te regelen.
Zeker nu ik ook nog interpreteer dat de kosten nadien nog zouden worden voorgelegd aan de VME (er is nu nog geen offerte voorhanden ...) .

Astrid CLABOTS
CLABOTS