Vrijwillige syndicus

2 antwoorden [Laatste bericht]
Residentie.sunc...
Offline
Hoi, mijn naam is Luyken Erwin en ik ben sindskort tot vrijwillige syndicus benoemd. 
Wij hebben 3 jaar met een profesionele syndicus gewerkt, ik ga geen namen noemen want die syndicus dan is dat laster en eerrroof, het is heel jammer dat er nergens geen meldpunt kan bestaan over syndicussen die slecht werk leveren. 

27 oktober 2018 heb ikmij kandidaat gesteld om syndicus te worden voor ons gebouw met 13 appartementen. 
Ik heb afgespreken om zo transparant mogelijk te zijn. Als er iemand inzage wenst in het dossier dan is dat ook mogelijk. 

29 nov 2018 heb ik mijn eerste infovergadering gedaan, het is mijn bedoeling om de    mede-eigenaars te informeren hoe een VME werkt. 
Het was ook de bedoeling om agendapunten voor de jaarlijkse algemene vergadering te benoemen, ik had zelf al wel een 20 tal punten op het lijstje staan maar heb de eigenaars zelf ook ideeën laten aanbrengen. 

Zo ga ik te werk, het is de bedoeling dat ik tegen de vergadering de mensen reeds inhoudelijk heb ingelicht over de voorstellen waarover er gaat gestemd worden. 

Ik ervaar vooral bij begin enorm veel extra werk, ik moet opzoekingen doen, afspraken aangezien ik vooral de kosten wil drukken werk ik met excell Zo heb ik moeten zoeken achter een methode om in excel met een een druk op de knop achter het persentage voor of tegen stemmen te vinden.

Dat uitzoeken en leren over hoe je een gebouw moet beheren is eigenlijk een meerwaarde. De ervaring ook. 
Later krijgt dit artikel een vervolg. 
  
't appartement
Offline
interessant
Er is wel degelijk een officieel meldpunt: het BIV.
Daar kun je een klacht indienen tegen syndici die hun beroepscode overtreden.
Of het tot een nuttig resultaat leidt ben ik nog aan het uittesten.
Weldra meer daarover.
Colibri 17
Offline
vrijwillige Syndicus
Weet dat je ook wal vrijwillige Syndicus je je moet registreren is nml verplicht. Ontvang je een vergoeding? ja let op voor de belastingen. Ben je + 65   kan je flexijob aanvragen. Sluit zeker een verzekering af die jezelf beschermt tegen de vme. ( Deze dient betaalt te worden door de vme)