Plaatsen van nieuwe ramen in voorgevel

1 antwoord [Laatste bericht]
Lowie
Offline
In ons appartementsgebouw (40 jaar oud) wil een eigenaar de ramen aan de voorzijde vervangen. Ik heb er op gewezen dat die ramen in overeenstemming moeten zijn als in de andere 11 apprtementen. De bewuste eigenaar zegt dat er niets in het Algemeen Reglement van Mede-eigendom staat geschreven dat de ramen aan de voorzijde identiek dienen te zijn. Ik vind dit normaal, anders krijgen we een kakafonie...
In ons laatste reglement van inwendige orde staat wel vermeld dat dit op een A.V. dient voorgelegd te worden. De ramen dienen eerstdaags besteld te worden, dus een A.V. is niet mogelijk.
Kan er door de qsindicus toelating gegeven worden tot het bestellen op voorwaarde dat het net dezelfde kleur is dan de andere ramen? Wat indien er een andere kleur wordt ingezet?

Zou ik een dringend antwoord hierop kunnen krijgen?

Alvast bedankt,

Lowie
Quimmo
Offline
Best reglement volgen

Staat het nu wel of niet in een reglement? In beide gevallen is het vrij duidelijk.

Hoe dan ook, het is niet de syndicus die hierover kan beslissen indien het opgelegd wordt door het reglement, enkel de AV. De eigenaar zal het dus op eigen risico moeten doen en een volgende AV vragen dit te "regulariseren" wat waarschijnlijk wel lukt indien het uitzicht zo conform mogelijk is (kleur, afmetingen, aantal glaspartijen). Indien er een slechte verstandhouding is en hij krijgt niet de vereist meerderheid, wat dan? Bij ons is iemand ooit door de AV gedwongen een aanbouw terug af te breken omdat het helemaal niet was zoals hij eerst voorgelegd had. De ramen doen uitbreken zou natuurlijk wat drastisch zijn, maar een dergelijke zaak schept dan weer een precedent om iedereen maar wat te laten doen.

Lees ook onze 15 min inleiding tot mede-eigendom
____________________________________________
De gratis website voor elke mede-eigendom