Verdwenen schilderijen

1 antwoord [Laatste bericht]
Lowie
Offline
Hier een misschien moeilijke vraag (en ook niet zo leuk).
Een bewoner van de bovenste etage is verleden jaar overleden aan Corona. Hij was ongehuwd en heeft geen familie meer. Hij liet zijn appartement bij testament na aan de kerkfabriek. Hij had jaren geleden al drie schilderijtjes geschonken aan de VME. Dezee schilderijtjes waren gehangen in de bovenste traphal. Hij wou dat die na zijn dood bleven hangen als herinnering aan hem. De A.V. heeft indertijd de schenking aanvaard. Nu het appartement kortelings zal verhuurd worden vraagt de kerkfabriek nu waar die schilderijtjes gebleven zijn. Het valt op omdat de bovenste hall nu kaal is, en men op de muur goed kan zien waar de schilderijtjes hebben gehangen. DE partner van een mede-eigenaar heeft de schilderijtjes er af gehaald, goed wetende dat dit van de gemeenschap was... Bij navraag zei hij dat hij die ging opkuisen... Na al weken steeds tevergeefs gevraagd te hebben waar de schilderijtjes nu waren, geeft hij steeds een ontwijkend antwoord. ZE zouden "eerstdaags" worden teruggehangen. Niet dus, en vermoedelijk reeds weken verkocht. IK heb hem verleden week ook nog eens schriftelijk gevraagd om die per kerende terug te hangen (via messenger). nu ook weer geen antwoord! Wat kunnen wij (syndicus en andere mede-eigenaars) nog doen om sterk in onze schoenen te staan? Aangetrekende brief sturen? Klacht neerleggen bij de politie?
Graag hulp in deze netelige situatie. 
SIEBE
Offline
schilderijtjes
Indien de schilderijtjes op een democratische manier zijn aanvaard op de AV, zonder tegenstemmers ( en geen klacht binnen de 4 maanden ) is dit bezit van de VME.
De syndicus is aangeduid als de hoeder van de VME, dus zal hij die bewuste eigenaar in gebreke moeten stellen en desnoods een PV voor diefstal laten opmaken door de poltie.

Weet de waarde niet van de schilderijtjes, daarvan hangt ook de reikwijdte voor de klachten ( betreft kosten ). Ook eigenaardig dat de kerkfabriek weet heeft van de stukken. Deze zijn nu gemeenschappelijk en niet privatief.