franchise brand
- login of registreer om te reageren
Beste
Vorig jaar is er een brand geweest in ons gebouw (appartement). Daardoor is er veel schade in de gemeenschappelijke delen . De verzekering dekt de schade maar natuurlijk niet alles. Wij hebben een franchise en nog extra kosten die de verzekering niet dekt.
De eigenaar van het appartement wil nu snel zijn eigendom verkopen en daarom mijn vraag.
Kunnen wij als eigenaars bewarend beslag op het appartement laten leggen om zo alsnog de franchise en andere kosten te recupereren van de eigenaar?
Wij vermoeden dat de schade veroorzaker toch minstens de franchise tot zijn rekening moet nemen ,en natuurlijk ook de andere extra kosten die er uit voortvloeien.
Ik laat er bij weten dat de brand is geklasseerd als accidentieel.
Vriendelijke groeten
Art. 577-11/1
Bij de ondertekening van de authentieke akte moet de optredende notaris de door de overdrager verschuldigde achterstallen op gewone en buitengewone lasten van de prijs van de overdracht afhouden. De optredende notaris betaalt echter eerst de bevoorrechte, de hypothecaire schuldeisers of de schuldeisers die hem kennis hebben gegeven van een derdenbeslag of een overdracht van schuldvordering.
Indien de overdrager deze achterstallen betwist, brengt de optredende notaris binnen drie werkdagen na het verlijden van de authentieke akte tot vaststelling van de overdracht de syndicus daarvan bij aangetekende brief op de hoogte.
Bij ontstentenis van kennisgeving van een bewarend of van een uitvoerend beslag binnen twintig werkdagen na het verlijden van voormelde akte, kan de notaris rechtsgeldig het bedrag van de achterstallen aan de overdrager betalen.
http://www.quimmo.be/nl/forum/juridisch/openstaande-provisies-eigenaar-m...
De ultieme stok achter de deur bij wanbetalers.
https://www.google.be/search?q=De+ultieme+stok+achter+de+deur+bij+wanbet...- login of registreer om te reageren
"Vooreerst is het belangrijk te melden dat niet alleen de wet (artikel 577-8, § 4, 6° B.W.) maar praktisch alle reglementen van mede-eigendom in het algemeen bepalen dat de syndicus de vereniging van mede-eigenaars zowel in rechte als voor het beheer van de gemeenschappelijke zaken vertegenwoordigd, derhalve ook ten overstaan van de verzekeraars in het bijzonder. De ondertekening van de polissen, de verdeling van premies onder de mede-eigenaars, de aangifte en vaststelling van schade en het beheer van de gemeenschappelijke verzekeringspenningen ressorteren aldus onder de executieve taak van de syndicus.
De syndicus is in eerste instantie niet bevoegd om kwijting te geven aan de verzekeringsmaatschappij bij particuliere schade. Behoudens het geval waar de syndicus als lasthebber van een individuele eigenaar aangesteld werd,
1. Schade én schadeoorzaak in één appartement. De eigenaar van dit appartement draagt de franchise.
5. Schade in één appartement en schade-oorzaak in een ander appartement. De eigenaar van het laatste appartement draagt de franchise.
Kan evenwel